't Zusje
Last minute

Hertencarpaccio

Start jouw kerstdiner met een overheerlijke carpaccio! Kies je voor de hertencarpaccio of ga je deze kerst voor de vega-variant met rode biet? Het recept voor de vega-variant vind je hier.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 450 gram hertencarpaccio
  • 1 potje Tomberry Tomatenkaviaar
  • 6 mini radijsjes
  • 3 mini komkommertjes
  • 100 gram champignons
  • 20 gram wildbouillon
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 2 handjes Crazy Pea (reuze erwtenscheuten) of baby spinazie
  • 1 eetlepel French dressing
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de mini komkommertjes en de mini radijsjes in flinterdunne plakjes en bewaar deze in een kommetje. Giet hierover de Tomberries en de marinade die in het potje zit. Laat dit minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Smelt voor de koude champignonsaus een klontje roomboter in een pan en bak hierin de champignons totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de wildbouillon toe en kook de champignons op laag vuur totdat alle bouillon is verdampt. Pureer de champignons met behulp van een staafmixer en laat de puree uitlekken op keukenpapier. Meng vervolgens de champignons met de mayonaise en roomkaas en breng dit op smaak met peper en zout.

Opmaak van het bord

Leg de carpaccio op een schaal en maak de Crazy Pae aan met de French dressing. Verdeel deze over de carpaccio. Vul een spuitzak of spuitflesje met de koude champignonsaus en spuit speels wat dopjes koude champignonsaus over het gerecht. Zeef de gemarineerde mini-groenten en garneer hier, samen met geroosterde pijnboompitjes, de carpaccio mee. Voeg tot slot nog wat peper en zout toe.






Bietencarpaccio

Met deze héérlijke vega-variant maak jij van het kerstdiner een gegarandeerd succes!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 450 gram gekookte bieten
  • 1 potje Tomberry Tomatenkaviaar
  • 6 mini radijsjes
  • 3 mini komkommertjes
  • 100 gram champignons
  • 20 gram groentebouillon
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 2 handjes Crazy Pea (reuze erwtenscheuten) of baby spinazie
  • 1 eetlepel French dressing
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes of kaasschaaf en leg deze op een bordje. Snijd vervolgens de mini komkommertjes en de mini radijsjes ook in flinterdunne plakjes en bewaar deze in een kommetje. Giet, over de komkommertjes en radijsjes, de Tomberries en de marinade die in het potje zit. Laat dit minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Smelt voor de koude champignonsaus een klontje roomboter in een pan en bak hierin de champignons totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de groentebouillon toe en kook de champignons op laag vuur totdat alle bouillon is verdampt. Pureer de champignons met behulp van een staafmixer en laat de puree uitlekken op keukenpapier. Meng vervolgens de champignons met de mayonaise en roomkaas en breng dit op smaak met peper en zout.

Opmaak van het bord

Leg de plakjes biet op een schaal en maak de Crazy Pae aan met de French dressing. Verdeel deze over de bieten. Vul een spuitzak of spuitflesje met de koude champignonsaus en spuit speels wat dopjes koude champignonsaus over het gerecht. Zeef de gemarineerde mini-groenten en garneer hier, samen met geroosterde pijnboompitjes, de bietencarpaccio mee. Voeg tot slot nog wat peper en zout toe.

Terug
Ossenhaaspuntjes
Knoflookgamba’s
Uienringen