't Zusje
Last minute

Gyoza

Ook een fan van onze Gyoza? Probeer dan onze Gyoza met kip. Ben je benieuwd naar de vega-variant? Bekijk deze hier.

Ingrediënten (voor 4 personen)
De vulling

  • 100 gram kipgehakt (kippendijvlees)
  • 50 gram Chinese kool
  • 1 lente-ui
  • 1/2 teen knoflook
  • 2 gram verse gember
  • 1/2 el sake
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el sojasaus

De gyoza

  • 12 gyoza velletjes
  • 2 el tempurameel

De ketjapmayonaise

  • 250 gram mayonaise
  • 30 gram ketjap manis

Overige ingrediënten

  • Hoisinsaus
  • Gesneden lente ui
  • 1 bakje wakamesalade
  • Gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

Hak de Chinese kool, de knoflook, gember en lente-ui fijn. Doe het vlees in een kom en voeg de sake, sesamolie, sojasaus, knoflook en gember toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu de Chinese kool en de lente-ui toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Maak een papje van tempurameel en een klein beetje water. Leg een velletje op linkerhand (als je rechtshandig bent). Pak een theelepel en schep een bolletje vulling in het midden van het velletje. Strijk met je vinger een beetje van het tempura-papje langs de zijkanten van het velletje. Vouw het velletje dubbel en knijp in het midden samen. Frituur de gyoza op 180 graden mooi bruin en krokant. Meng de ketjap en mayonaise door elkaar.

Opmaak van het bord

Doe een klein beetje wakamesalade in een schaaltje en leg daarbovenop 2 gyoza’s. Druppel daar wat van de ketjapmayonaise en Hoisinsaus overheen. Maak het gerecht af met de lente-ui en de gefrituurde uitjes.






Vegetarische Gyoza

Geniet ook van onze vegetarische Gyoza met overheerlijke spitskool rendang.

Ingrediënten (voor 4 personen)
De vulling

  • 1 kg spitskool
  • 30 gram limoenblad
  • 30 gram knoflook
  • 40 gram bouillon poeder
  • 40 gram sambal
  • 500 gram kokosmelk
  • Rasp van 2 limoenen
  • Olie

De gyoza

  • 12 gyoza velletjes
  • 2 el tempurameel

De ketjapmayonaise

  • 250 gram mayonaise
  • 30 gram ketjap manis

Overige ingrediënten

  • Hoisinsaus
  • Gesneden lente ui
  • 1 bakje wakamesalade
  • Gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

Zet een pan met olie op het vuur met hierin de limoenblaadjes, knoflook en sambal zodat de smaken goed vrij komen. Voeg hier de spitskool aan toe en bak deze eventjes mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg de bouillon poeder hier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Laat het vervolgens afkoelen in het vocht.

Maak een papje van tempurameel en een klein beetje water. Leg een velletje op linkerhand (als je rechtshandig bent). Pak een theelepel en schep een bolletje vulling in het midden van het velletje. Strijk met je vinger een beetje van het tempura-papje langs de zijkanten van het velletje. Vouw het velletje dubbel en knijp in het midden samen. Frituur de gyoza op 180 graden mooi bruin en krokant. Meng de ketjap en mayonaise door elkaar.

Opmaak van het bord

Doe een klein beetje wakamesalade in een schaaltje en leg daarbovenop 2 gyoza’s. Druppel daar wat van de ketjapmayonaise en Hoisinsaus overheen. Maak het gerecht af met de lente-ui en de gefrituurde uitjes.

Terug
Bastogneparfait met een druppie karamelsaus
Warme brownie
BBQ speklapje