't Zusje
Last minute

Gepocheerde kreeft

Laat je smaakpapillen tintelen met deze culinaire kreeft ravioli en maak jouw kerstdiner een ware smaaksensatie. 😍

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 kreeften
  • 1 el gesmolten roomboter
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 3 verse lasagnevellen (20x20cm)
  • 1 eiwit
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml visfond
  • 200 ml room
  • 1 takje tijm
  • Tuinkers
  • Peper en zout
  • Roomboter

Opmaak van het bord

Kook de ravioli 5 minuten in het kookvocht van de kreeft. Laat de ravioli even uitdampen in een vergiet terwijl je de kreeft opwarmt in het kookvocht. Schenk de witte wijnsaus in een kommetje en plaats deze op een bord. Haal de kreeften uit het vocht en snijd de staarten in 4 of 5 gelijke stukken. Plaats deze samen met de ravioli naast de saus op het bord. Garneer het gerechtje tot slot met een beetje tuinkers.

Bereidingswijze

Breng in grote pan water met een beetje zout aan de kook. Kook hierin de kreeft 3 minuten. Laat de kreeft op het aanrecht afkoelen en het kookvocht zachtjes verder sudderen. Haal het vlees uit de scharen en staart van de kreeft en bewaar deze apart. Haal vervolgens het vlees uit de pootjes en meng dit met de helft van de sjalot en een eetlepel tuinkers. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Wil je de ravioli rijkelijker vullen dan kun je nog een gedeelte van de staarten van de kreeft fijn snijden. Snijd de lasagnebladen door vieren en leg in het midden van elk vel 1 eetlepel van de vulling. Vouw de hoeken omhoog en draai de ravioli dicht. Smelt voor de witte wijnsaus een klontje boter in de pan en fruit hierin de rest van de sjalot. Voeg de witte wijn toe en een takje tijm en laat dit vervolgens voor de helft inkoken. Schenk de visfond erbij en laat dit nogmaals voor de helft inkoken. Herhaal dit ook met de room. Voeg als laatste nog een klontje koude boter toe en roer dit met een garde door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Terug
Uienringen
Nacho
Knoflookgamba’s