't Zusje
Reserveren
Leuk dat je bij 't Zusje wilt komen eten! Kom je lunchen of kom je in de avond?
Met hoeveel personen kom je bij ons eten?
Je komt in totaal met 2 personen

Bel 't Zusje

Een momentje โ€ฆ
we checken de beschikbaarheid!
Wat wordt je aankomst tijd?

Om de meest recente tijdvakken te tonen, wordt de lijst elke 30 seconden automatisch ververst.

Over seconden wordt de lijst ververst

Op dit moment zijn er geen beschikbare tijdvakken voor jouw gekozen locatie, datum, en gezelschap. Pas je selectie aan om een beschikbaar moment te vinden.

Een momentje โ€ฆ
we checken de beschikbaarheid!
Controleer hieronder je gegevens

Ik kom eten bij op om met (inclusief ). Mijn naam is met e-mailadres en telefoonnummer . Mijn postcode is .

Extra informatie:

Je reservering is helaas niet gelukt!

Bel even en we helpen je graag verder.

    Bel 't Zusje
    Gefeliciteerd, je reservering is gelukt!

    We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen in onze gezellige ambiance. Ons team staat te popelen om jouw bezoek onvergetelijk te maken.

    Wil je nog iets aanpassen? Bel even en we helpen je graag verder.

    Bel 't Zusje

    Gepocheerde kreeft

    Laat je smaakpapillen tintelen met deze culinaire kreeft ravioli en maak jouw kerstdiner een ware smaaksensatie. ๐Ÿ˜

    Ingrediรซnten (voor 6 personen)

    • 2 kreeften
    • 1 el gesmolten roomboter
    • 1 gesnipperde sjalot
    • 3 verse lasagnevellen (20x20cm)
    • 1 eiwit
    • 200 ml witte wijn
    • 200 ml visfond
    • 200 ml room
    • 1 takje tijm
    • Tuinkers
    • Peper en zout
    • Roomboter

    Opmaak van het bord

    Kook de ravioli 5 minuten in het kookvocht van de kreeft. Laat de ravioli even uitdampen in een vergiet terwijl je de kreeft opwarmt in het kookvocht. Schenk de witte wijnsaus in een kommetje en plaats deze op een bord. Haal de kreeften uit het vocht en snijd de staarten in 4 of 5 gelijke stukken. Plaats deze samen met de ravioli naast de saus op het bord. Garneer het gerechtje tot slot met een beetje tuinkers.

    Bereidingswijze

    Breng in grote pan water met een beetje zout aan de kook. Kook hierin de kreeft 3 minuten. Laat de kreeft op het aanrecht afkoelen en het kookvocht zachtjes verder sudderen. Haal het vlees uit de scharen en staart van de kreeft en bewaar deze apart. Haal vervolgens het vlees uit de pootjes en meng dit met de helft van de sjalot en een eetlepel tuinkers. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Wil je de ravioli rijkelijker vullen dan kun je nog een gedeelte van de staarten van de kreeft fijn snijden. Snijd de lasagnebladen door vieren en leg in het midden van elk vel 1 eetlepel van de vulling. Vouw de hoeken omhoog en draai de ravioli dicht. Smelt voor de witte wijnsaus een klontje boter in de pan en fruit hierin de rest van de sjalot. Voeg de witte wijn toe en een takje tijm en laat dit vervolgens voor de helft inkoken. Schenk de visfond erbij en laat dit nogmaals voor de helft inkoken. Herhaal dit ook met de room. Voeg als laatste nog een klontje koude boter toe en roer dit met een garde door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

    Terug
    Knoflookgamba’s
    BBQ speklapje
    Bastogneparfait met een druppie karamelsaus