't Zusje
Reserveren
Leuk dat je bij 't Zusje wilt komen eten! Kom je lunchen of kom je in de avond?
Met hoeveel personen kom je bij ons eten?
Je komt in totaal met 2 personen

Bel 't Zusje

Een momentje โ€ฆ
we checken de beschikbaarheid!
Wat wordt je aankomst tijd?

Om de meest recente tijdvakken te tonen, wordt de lijst elke 30 seconden automatisch ververst.

Over seconden wordt de lijst ververst

Op dit moment zijn er geen beschikbare tijdvakken voor jouw gekozen locatie, datum, en gezelschap. Pas je selectie aan om een beschikbaar moment te vinden.

Een momentje โ€ฆ
we checken de beschikbaarheid!
Controleer hieronder je gegevens

Ik kom eten bij op om met (inclusief ). Mijn naam is met e-mailadres en telefoonnummer . Mijn postcode is .

Extra informatie:

Je reservering is helaas niet gelukt!

Bel even en we helpen je graag verder.

    Bel 't Zusje
    Gefeliciteerd, je reservering is gelukt!

    We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen in onze gezellige ambiance. Ons team staat te popelen om jouw bezoek onvergetelijk te maken.

    Wil je nog iets aanpassen? Bel even en we helpen je graag verder.

    Bel 't Zusje

    Gamba & buikspek

    Geniet van de smaaksensatie van een heerlijk gegrild buikspekje met knoflookgamba. ๐Ÿค

    Ingrediรซnten (voor 4 personen)
    Het gegrilde buikspekje

    • 500 gram gepekeld buikspek
    • 1 tl zout
    • 125 gram grove bouillongroente
    • 2 jeneverbessen
    • 1 kruidnagel
    • 1 takje tijm
    • 1/2 takje rozemarijn
    • 1 teen knoflook

    De knoflookgamba’s

    • 8 black tiger gamba’s
    • 1 teen knoflook

    De pastinaakcrรจme

    • 500 gram pastinaak
    • 125 gram slagroom
    • Water

    Overige ingrediรซnten

    • 75 gram hazelnoten
    • 100 gram witte beukenzwammetjes
    • 1 sjalotje
    • 1/4 bosje peterselie
    • Zonnebloemolie
    • 30 gram roomboter

    Bereidingswijze

    Leg de buikspek in een pan, giet er water op totdat deze goed onder staat en voeg de rest van de ingrediรซnten toe. Breng aan de kook en laat het minimaal 2 uur sudderen totdat het gaar is en bijna uit elkaar valt. Leg het spek daarna op een bakplaat en plaats hier een bakplaat op. Zet hier vervolgens iets zwaars op, zodat het spek goed onder druk staat en zet deze in de koelkast. Laat het spek goed koelen en snijd er mooie vierkante plakjes van, van ongeveer 2 cm dik. Ontdooi ondertussen de gamba’s en ontdoe ze van het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn en meng deze met de gamba’s. Zet ook deze in de koelkast.

    Schil de pastinaak en snijd deze in gelijke blokjes. Voeg in een steelpan de pastinaak, de room en het water toe. Kook de pastinaak gaar, pureer tot een crรจme en breng op smaak met peper en zout. Houd de crรจme warm. Rooster de hazelnootjes in een pan goudbruin, laat even afkoelen, crunch ze en houd ze apart. Grill het spek rondom bruin en bak de gamba’s en de beukenzwammetjes. Hak ondertussen de peterselie fijn.

    Opmaak van het bord

    Leg in het midden van het bord de pastinaakcrรจme. Leg daarbovenop het gegrilde buikspek en ertegen aan de gamba’s. Maak het geheel af met de peterselie, de zwammetjes en de hazelnootjes.

    Terug
    Carpaccio volgens ’t Zusje recept
    Knoflookgamba’s
    Nacho