Ik kom eten bij op om met (inclusief ). Mijn naam is met e-mailadres en telefoonnummer . Mijn postcode is .
Extra informatie:
We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen in onze gezellige ambiance. Ons team staat te popelen om jouw bezoek onvergetelijk te maken.
Wil je nog iets aanpassen? Bel even en we helpen je graag verder.
Bel 't ZusjeMet deze brioche broodjes maak je het kerstdiner helemaal compleet! Wie kan er ook niet van de chocolademousse afblijven? ๐คค
Ingrediรซnten (voor 6 personen)
Opmaak van het bord
Neem 6 kleine bordjes en leg hier de broodjes op met daar tussen een grote bol chocolade ijs. Neem een groter bord en schep daarop met een garde de chocolademousse. Voor een speelse manier van serveren, laat je de garde erin staan. Strooi over de mousse nog een klein beetje poedersuiker.
Bereidingswijze
Klop voor de chocolademousse 200 ml van de slagroom lobbig tot yoghurtdikte en bewaar deze in de koelkast. Breng de overige slagroom in een pannetje aan de kook, haal van het vuur en los hier de chocolade in op. Zet deze vervolgens even opzij. Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig. De eiwitten zijn voldoende geklopt als je de kom kan omdraaien zonder dat de inhoud eruit valt. Maak familie van de lobbige slagroom en de chocolade. Dit doe je door een klein beetje slagroom door de gesmolten chocolade heen te roeren. Spatel vervolgens beetje bij beetje het chocolademengsel door de slagroom totdat deze helemaal gemengd is. Herhaal vervolgens deze stappen met de geklopte eiwitten. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en karamelliseer hierin de suiker totdat deze goudbruin en helemaal opgelost is. Let op! Doe dit niet op te hoog vuur, want dan verbrandt de suiker heel snel. Snijd de broodjes open en dep de snijkanten in de karamel. Laat deze vervolgens afkoelen.