last minute

’t Zusje de schildpad

Onlangs kwam er een spontaan en bijzonder initiatief op ons pad. Zusje fan Bas Smit startte een doneeractie voor het Prinses Máxima Centrum, kinderoncologie. Het doel van deze liefdadigheidsactie sloot zo mooi aan bij ’t Zusje! Dit gaf de doorslag om vanuit ons speciale fonds “’t Zusje Foundation” deel te nemen en vol overtuiging en liefde het Prinses Máxima Centrum te steunen.

Hoe het allemaal begon…

Corrie en Fred zijn de schildpadden van Bas Smit en Nicolette van Dam. Geheel onverwachts legt Corrie onlangs een ei…Tijdens deze bevalling assisteert Freek Vonk. Vandaar dat het ei de naam “Freek” krijgt. Bas koopt snel een speciaal broedei zodat alles perfect is ingericht voor de komende broedperiode. Als klap op de vuurpijl legt Corrie nog een ei! En zo wordt ’t Zusje van Freek geboren. Er komt een tweede broedei in huize Smit/Van Dam. Ook volgt er een speciaal Instagram account @freekdeschildpad, om het broedproces te kunnen volgen. Door overweldigend enthousiasme heeft dit account onmiddellijk vele volgers. Zo krijgt Bas het idee om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum d.m.v. logosponsoring op de broedeieren. “’t Zusje Foundation” heeft ’t Zusje van Freek omarmt door deel te nemen aan deze liefdadigheidsactie voor het Prinses Máxima Centrum, kinderoncologie.

Het kunstwerk van Stef (4)...

...diende als inspiratie...

...voor ons ei!

Bekijk het bericht van Bas Smit hier

’t Zusje Foundation X Prinses Maxima Centrum

De állerbeste zorg voor kinderen met kanker

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. De missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Zodat zij zo goed mogelijk hun plaats in de maatschappij terug kunnen vinden.

Het prinses Máxima Centrum stelt alles in het werk om het ‘gewone’ leven van het kind en gezin in de maatschappij nog zoveel mogelijk door te laten gaan. Midden in de maatschappij staan, open staan voor alle kinderen, ouders, relaties en stakeholders, betekent ook verantwoord en duurzaam omgaan met middelen en milieu. Duurzaamheid heeft betrekking op de hele keten waarbinnen het centrum haar werk doet. Het is de unieke en de kracht van het Prinses Máxima Centrum om op deze manier zorg en research te combineren. Alleen de állerbeste zorg voor kinderen met kanker.

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld, waarbij ook degenen die het minder goed hebben gesteund worden. Om hieraan vorm te kunnen geven is een speciaal fonds, de ’t Zusje Foundation in het leven geroepen.

De last minute pagina is in de maand juni niet beschikbaar,
voor reserveringen bel: 0900-98753